U Vás doma

Jednoduchá tekvicová polievka

Nič nie je pre jeseň tak typické ako tekvice! Dokonalé sú ako dekorácia, ale aj k jedlu. Najjednoduchšie sa dá tekvica hokkaido spracovať do polievky. Skúste si ju uvariť podľa receptu blogerky Petry z Instagramu @bydlimevsadu. S prípravou môžu pomôcť aj deti!

"Udělali jsme si pěkné dopoledne a uvařili jsme společně dýňovou polévku na terase. Zajímavé je, že kluci tuto polévku sní, jen když pomáhají při její přípravě... jinak ne. Jsou to prostě božani. A já věřím, že až budou starší, budeme moct mít krásně prostřený stůl častěji," hovorí Petra. Či už sa chcete tiež naučiť variť jednoduchú polievku, alebo si len pekne prestrieť, čítajte ďalej!

Prestrite si podobne:



Ingrediencie:


  • tekvica Hokkaido, nakrájaná na kocky (nemusí sa lúpať)
  • 1 kg cibule
  • trocha zázvoru
  • šťava z polovice pomaranča (nemusí byť)
  • 700 ml maslovo - zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie


Postup:


V hrnci rozohrejeme maslo a pozvoľna na ňom opekáme cibuľu a nastrúhaný zázvor. Pridáme pokrájanú tekvicu a opekáme ďalších 5 minút. Zalejeme vývarom a varíme zhruba 15 minút, pokiaľ nebude tekvica mäkká. Rozmixujeme ručným mixérom, prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a šťavou z pomaranča. Polievku podávajte posypanú napríklad opečenými tekvicovými semienkami a dozdobenú smotanou a bylinkami.

Prajeme dobrú chuť a krásnu, prichádzajúcu jeseň!

Petra @bydlimevsadu


Uvarili ste si polievku podľa nášho receptu? Zdieľajte s nami fotky na Facebooku alebo Instagrame a označte náš profil @biano.sk alebo použite hashtag #bianosk

Vyhľadať viac produktov a inšpirácií k tomuto článku