Recept: Jablková bábovka podľa Jarušky

Pripravte si šťavnatú a chutnú bábovku! Naša milá bianoblogger Jaruška, ktorú poznáte na Instagrame pod menom @sweet.lily1177 sa s nami podelila o recept na jej obľúbený múčnik, ktorý zvládne pripraviť každá gazdinka.

Zdroj: sweet.lily1177

Na bábovku budete potrebovať:

  • 300 g polohrubej múky
  • 200 g cukru krupica
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • štipka soli
  • 5 vajec
  • 1 šľahačka 250 ml alebo 250 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 2-3 nastrúhané jabĺčka
  • 1 tabuľka horkej čokolády alebo čokoláda na pečenie
  • cca 100 gramov mletých orechov alebo mandlí

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme oddelene bielky. V extra mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a s maslom, do toho preosejeme múku so štipkou soli a s kypriacim práškom, pridáme kakao, šľahačku, nastrúhané jablká, nastrúhanú čokoládu a sneh z bielkov. Všetko poriadne vyšľaháme.

Zdroj: sweet.lily1177

Pečieme vo vymastenej forme na 170 stupňov cca 50 minút podľa typu rúry, potom skontrolujeme či sa nám bábovka upiekla špáratkom.

Prajeme dobrú chuť!

Pochváľte sa bábovkou a označte nás na Instagrame @biano.sk