Preskočiť navigáciu, prejsť na obsah
Preskočiť obsah, prejsť na pätu

    Recept: Jablková bábovka podľa Jarušky

    Pripravte si šťavnatú a chutnú bábovku! Naša milá bianoblogger Jaruška, ktorú poznáte na Instagrame pod menom @sweet.lily1177 sa s nami podelila o recept na jej obľúbený múčnik, ktorý zvládne pripraviť každá gazdinka.

    Zdroj: sweet.lily1177

    Na bábovku budete potrebovať:

    • 300 g polohrubej múky
    • 200 g cukru krupica
    • 1 vanilkový cukor
    • 1 prášok do pečiva
    • 3 lyžice kakaa
    • štipka soli
    • 5 vajec
    • 1 šľahačka 250 ml alebo 250 ml mlieka
    • 200 g masla
    • 2-3 nastrúhané jabĺčka
    • 1 tabuľka horkej čokolády alebo čokoláda na pečenie
    • cca 100 gramov mletých orechov alebo mandlí

    Postup:

    Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme oddelene bielky. V extra mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a s maslom, do toho preosejeme múku so štipkou soli a s kypriacim práškom, pridáme kakao, šľahačku, nastrúhané jablká, nastrúhanú čokoládu a sneh z bielkov. Všetko poriadne vyšľaháme.

    Zdroj: sweet.lily1177

    Pečieme vo vymastenej forme na 170 stupňov cca 50 minút podľa typu rúry, potom skontrolujeme či sa nám bábovka upiekla špáratkom.

    Prajeme dobrú chuť!

    Pochváľte sa bábovkou a označte nás na Instagrame @biano.sk

    Preskočiť pätu, prejsť na začiatok stránkyPrejsť na začiatok stránky