Pripravujeme domáce pečivo
Je vám doma už dlho? Tak šup do kuchyne! Konečne sa môžete pustiť do toho dlho odkladaného receptu na lupáčik alebo domáci chlieb podľa vlastnej chute, zdravo i bez lepku. Teda, len ak zoženiete droždie.
“A čo droždie, máte? A mohla by som ho vidieť?”
Nie vždy zoženiete všetky suroviny rýchlo a jednoducho. Nenechajte sa ale vykoľajiť! Na tie najlepšie veci sa vždy oplatí čakať. Medzitým si môžete dovybaviť zbierku kuchynského náradia a pomôcok na pečenie, pretože pripraveným šťastie praje.
“Upeč chleba, postav stenu!”
Začni s tým hneď teraz, začni s tým hneď teraz… Budete potrebovať kvások, múku, olej, soľ a rascu. Presný recept si radšej vygooglite. Ale buďte si istí, že až sa z kuchyne bude valiť vôňa čerstvého bochníka, steny nikto stavať nebude!
“Ak výsledok nie je taký, ako ste čakali… polejte ho čokoládou.”
S pečením to je občas kríž. Výsledok nie vždy vyzerá ako v recepte. Čo už, nie všetci sme sa narodili s vienkom talentov. Skúste rozpustiť kocku masla a čokolády vo vodnom kúpeli. Svoj výtvor polejte. S čokoládou ide všetko lepšie. Zrejme nevyzerá tip top, ale chutí určite sladko!
“Život je ako bonboniéra…” a ďalej už to asi poznáte.
Niekedy je potrebné dodržiavať všetky postupy. Inokedy sa zas oplatí experimentovať. Skúste si nájsť svoj dokonalý recept na tú najlepšiu tortu alebo moravský koláč. A keď to na prvýkrát nevyjde, máme pre vás radu: polejte to čokoládou. To už ste ale asi čítali...