Odporúčame

Pripravujeme domáce pečivo

Je vám doma už dlho? Tak šup do kuchyne! Konečne sa môžete pustiť do toho dlho odkladaného receptu na lupáčik alebo domáci chlieb podľa vlastnej chute, zdravo i bez lepku. Teda, len ak zoženiete droždie.

Unsplash

“A čo droždie, máte? A mohla by som ho vidieť?”

Nie vždy zoženiete všetky suroviny rýchlo a jednoducho. Nenechajte sa ale vykoľajiť! Na tie najlepšie veci sa vždy oplatí čakať. Medzitým si môžete dovybaviť zbierku kuchynského náradia a pomôcok na pečenie, pretože pripraveným šťastie praje.

“Upeč chleba, postav stenu!”

Začni s tým hneď teraz, začni s tým hneď teraz… Budete potrebovať kvások, múku, olej, soľ a rascu. Presný recept si radšej vygooglite. Ale buďte si istí, že až sa z kuchyne bude valiť vôňa čerstvého bochníka, steny nikto stavať nebude!

“Ak výsledok nie je taký, ako ste čakali… polejte ho čokoládou.”

S pečením to je občas kríž. Výsledok nie vždy vyzerá ako v recepte. Čo už, nie všetci sme sa narodili s vienkom talentov. Skúste rozpustiť kocku masla a čokolády vo vodnom kúpeli. Svoj výtvor polejte. S čokoládou ide všetko lepšie. Zrejme nevyzerá tip top, ale chutí určite sladko!

“Život je ako bonboniéra…” a ďalej už to asi poznáte. 

Niekedy je potrebné dodržiavať všetky postupy. Inokedy sa zas oplatí experimentovať. Skúste si nájsť svoj dokonalý recept na tú najlepšiu tortu alebo moravský koláč. A keď to na prvýkrát nevyjde, máme pre vás radu: polejte to čokoládou. To už ste ale asi čítali...